Corona sneltest in Coevorden

Zakelijk Particulier

Nieuws
27 juli 2021

Snelteststraat Coevorden sluit haar deuren

Snelteststraat Coevorden sluit haar deuren

Op 16 november 2020 opende IVM in samenwerking met Parkmanagement van Ondernemend Coevorden de corona-snelteststraat Coevorden. Op zaterdag 31 juli sluiten wij (tijdelijk) de teststraat. 

Het aantal besmettingen is weer dalende en hiermee ook de behoefte van het bedrijfsleven voor sneltesten. Tevens eindigt de Regeling Werkgeverstesten op 31 juli 2021. Middels deze regeling konden bedrijven hun medewerkers gratis laten testen bij klachten of na nauw contact. 

Onze doelen zijn bereikt

Het doel van de snelteststraat was om ondernemers in de regio Coevorden te ondersteunen bij veilig werken tijdens de coronacrisis. Door het afnemen van verschillende testen en het geven van maatwerkadviezen, wilden wij onnodig ziekteverzuim voorkomen, borgen dat processen niet stil kwamen te liggen en de verspreiding van het virus afremmen. 

Ondernemers in de regio hadden duidelijk behoefte aan deze ondersteuning, want in de afgelopen maanden zijn bijna 5000 mensen door onze verpleegkundigen getest. Niet alleen in de teststraat in Coevorden, maar ook op locatie bij onze opdrachtgevers. 

Indien nodig heropenen we de teststraat

Nu de impact van het coronavirus afneemt, loopt de animo voor onze diensten op het gebied van veilig werken met corona af. Goed nieuws, want dit betekent dat wij onze doelstellingen hebben behaald en er weer veilig gewerkt kan worden. We hopen dat het niet nodig is, maar mocht er behoefte aan zijn, openen we de teststraat in de toekomst opnieuw. 

Tot die tijd kan iedereen in de regio Coevorden zich bij het vermoeden van een besmetting gratis laten testen bij de GGD. Een afspraak maken kan via de website coronatest.nl. 

Testen op locatie is wel nog mogelijk

Het testen op locatie blijven wij op verzoek wel doen. Mocht een ondernemer een interne uitbraak vermoeden, kan ons mobiele testteam langskomen. Neem voor meer informatie over testen op locatie contact met ons op via 088-1663000 of coronatest@werkveilig.nl. 

Wij willen graag iedereen bedanken die dit project mogelijk heeft gemaakt, Parkmanagement Ondernemend Coevorden, Arbodienst Fizie, en onze verpleegkundigen met hun ondersteuners. Tot slot willen wij de ondernemers in Coevorden en omstreken bedanken voor hun vertrouwen en de prettige samenwerking in deze onzekere tijden. 

Vriendelijke groet,

Het team van bestesneltest.nl

Foto door Martin Lopez via Pexels

Terug